7.4.2016

Tekniikat haltuun

Pitkään aikaan ei varsinaista tekniikkatreeniä ole ollut viikoittaisissa treeneissä tarjolla, vaikka joka viikkohan me jollain tasolla jotain tekniikkaa treenataankin. Tiistaina oli tarjolla mukava tekninen radanpätkä, joka sisälsi pääasiassa takaakiertoja ja välistävetoja. Radalla oli myös kohtia mm. pakkovalsseille ja leijeröintiin.

Suuntaa antava, ei mittakaavassa
Alkuun otettiin lähtötreeniä. Nätin paikallaanolon jälkeen päästiin tekemään. Tekniikat otettiin aluksi pätkissä eli 1-5, 5-9, 9-20. Vasta viimeisellä kierroksella mentiin koko rata kerralla. Ohjaajana minulla oli aluksi hieman haastetta ajoittaa ohjaustani takaakierroille oikea aikaiseksi ja riittävän selväksi. Parin kerran jälkeen sain iskostettua kallooni oikean ajoituksen. Aava teki juuri niin, kuin ohjasin.

Välistävedot olen tähän asti tehnyt siten, että olen juoksenut eteenpäin ja kääntänyt kropan ja varpaat välistävedon kohdalla taaksepäin, koska Aava ei lähde esim. vastakkaisen käden "vetoon". Viime syksynä seuralla oli ulkopuolinen valmentaja valmentamassa, jossa hän oli kertonut testaamastaan ja hyväksi havaitsemastaan tekniikasta ohjata välistävedot. Treenikaveri jakoi sen meillekin. Vähän kyllä etukäteen emmin kyseistä ohjausta, mutta päätin kokeilla. Juoksin nimittäin koko välistäveto matkan takaperin - ja sehän muuten toimi! Kolmella about viiden minuutin vuorolla ei ainuttakaan virhettä välistävedoilla. Olinpa muuten ihan SUPERtyytyväinen!

Video on otettu kolmannella kierroksella, jolloin koira oli alkanut jo väsyä eikä enää parhaimmassa vireessä liikkunut.


Pakkovalssit sujui hyvin, mutta on kiinnitettävä tarkasti huomiota liikkeen ajoitukseen, koska minulla on taipumusta ennakoida liian aikaisin, jolloin Aava useimmiten suorittaa esteen suoraan. Kepeille on tullut hurjasti lisää varmuutta ja vauhtikin on pikkusen nopeutunut. Päätin kesken radan, vastoin ratasuunnitelmaani leijeröidä A:n esterivin takaa ja voi juku miten mallikkaan suorituksen Aava tekikään.

Enemmän kuin tyytyväisinä saatiin treeneistä lähteä ja tänään pistin kisailmojakin menemään. Toivottavasti lähdön kanssa ei tulisi takapakkia. Melko luottavaisin mielin olen kuitenkin kisaamaan lähdössä. Mun kisakaiffari on ihan super, tuli mitä tuli!

2 kommenttia: