24.4.2016

Hallikauden päätös

Talvikausi saatiin päätökseen. Treenilöisiä jatketaan vapun jälkeisestä viikosta alkaen ulkokentällä, joten nyt parin viikon ajan tauotetaan. Viimeisen hallitreenin vuoksi tehtiin isolla kentällä ratatreeni.

Suuntaa antava. Ei mittakaavassa

Aava kulki kuin unelma. Vauhtia piisasi ja luki ohjausta tosi hienosti. Kisoissa esillä olleista probleemista ei pienintäkään tietoa. Paitsi, jos tätä ikuisuusongelmalta tuntuvaa lähtöhässäkkää ei lasketa. 

Keinussa oli vähänlaisesti painoja, minkä takia se rämähti ikävästi Aavan alla ja seuraavilla parilla kerralla piti namin kanssa kannustaa tekemään se loppuun. Lähti sujumaan eikä kammoa jääny. 

Puomilla pariin kertaan jouduin muistuttamaan alastulosta, muuten teki sen hyvin. A:n kontaktilla ei ongelmia. Kepeille hakeutui hyvin, kun vaan muistin riittävän tarkasti vetää oikealle linjalle.

Pieniä ohjauksellisia pahoja tapojani yritettiin muuttaa oikeaan suuntaan. Usein valssit valuvat ja vastaanottava käsi myöhästyy, siten koira ajautuu helposti selän taakse eikä käänny niin tiukasti. Lisäksi syyllistyn liian usein liian suurpiirteiseen ohjaukseen, kun kuvittelen koiran näkevän sen. Tähän liittyen sain aikamoiset naurut persjätöstä katsoessani viime kisojen hyppäriä videolta. Siinä tilanteessahan en tietenkään sitä täysin tajunnu, mutta näin jälkeenpäin on hyvä katella ja viisastua.

Muuten minusta oli oikein mukava treeni, jossa saatiin onnistumisfiilikset eikä kisojen perseilyt seuranneet enää treeneissä. Tähän oli hyvä päättää treenikausi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti