7.8.2015

Jälleen episteltiin

Eilen oli meidän treeniporukan järjestelyvastuu epiksissä, ja saimme siten kisata myös ilmaiseksi. Mukavasti paikalle tuli porukkaa, kosteasta säästä huolimatta ja ilta venyikin melko pitkäksi. Palkintoja ei näissäkään kisoissa jaettu.

Aava starttasi sekä mölleissä että kilpailevissa. Varovaisesti uskallan tuumata, että pikkuhiljaa ongelmakohdista ollaan taidettu päästä, joskin ne vielä hiomista kaipaavatkin.
Videoita radoilta ei valitettavasti ole, niinpä piirsin suuntaa antavat ratapiirrokset. Mittasuhteet eivät ole oikeat piirroksissa, mutta jos edes idea tulisi esille.

Möllirata oli helppo, eikä siinä ollut kontakteja ja keppejä. Lähdössä menin taas liian lähelle kolmosputkea, jonka seurauksena liike ei pysynyt yllä ja Aavalle iski epävarmuus mennäkö vaiko ei. Loppurata meni hienosti, tosin tuntui että vauhti oli vähän kadoksissa. Tuloksena siis kieltovitonen ja aika 25,28.

Möllirata
Kilpailevien rata sisälsi myös kontaktit ja kepit, jotka oli kuitenkin mahdollisuus ohittaa siihen tarkoitukseen laitettujen putkien kautta (niitä en piirtänyt piirrokseen, koska niitä ei menty). Olin niin supertyytyväinen radan jälkeen. Vihdoinkin kepit radanosana ja kisanomaisessa tilanteessa V-I-R-H-E-I-T-T-Ä! Puomin alastulon jälkeen huomasin tuomarin käden nousevan, mutta oli kuitenkin perunut virheen ja vitosen alku tuomarinsihteerin lapussa oli sutattu. Ihmettelin kyllä itsekin rataa jatkaessani, että miksi vitonen, koska koira mielestäni koski kontaktialueeseen.

Kisaavien rata
Aava on tosin ruennut loikkimaan puomin alastulolla urakalla, ja joudun kiinnittämään paljon huomiota ja ohjaamaan todella tarkasti, että se varmasti osuu kontaktialueeseen. Harmikseni kotikotona oleva puomi on rikki tällä hetkellä, enkä pääse siellä treenaamaan.
Putkeenmenot on parantuneet huimasti, ja enää yleensä ei tarvitse olla putken suulla käskyttämässä, vaan koira hakee putket muutaman metrin päästäkin.

Keppien jälkeen olleella takaakierrolla Aava jostain syystä kielsi ja saksalaiseni ei onnistunut ihan oppikirjan mukaan, mutta niinpä vaan siitäkin tilanteesta selvittiin enemmittä virheittä. Tuloksena kieltovitonen ja aika 40,83.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti