12.3.2015

Muutoksia koulutusmetodeissa

On jo aikakin muuttaa ajatukset teoiksi. Olen päättänyt (ja aloittanutkin osaa) tehdä muutoksia joihinkin koulutusmetodeihin agilityn saralla.

2on2off-kontaktit juoksukontakteiksi

Jo kesällä yritin siirtyä näihin, mutta syksyn treeneissä kuitenkin halusin vielä yrittää pysäytyskontakteja. Vuoden vaihteessa totesin, että nyt on aika vaihtaa. Syy miksi vaihdoin oli puhtaasti vauhti. Aava ei jostain syystä koskaan hiffannut pysäytyskontaktien tarkoitusta ja ennakoi himmaamalla vauhtia paljon ennen kontaktialuetta. Saattoipa se jäädä keikkumaan A:n harjallekin.

Alusta asti, uudestaan kontaktien opetusta ei onneksi tarvinnut aloittaa, vaan alastulo pitää saada varmemmaksi ja itsenäisemmäksi.

Vaihdon jälkeen totesimme yhteistuumin koutsin kanssa, että 
a) kontaktit on nopeammat
b) juoksukontaktit sopivat paremmin meille
c) pitkähkörunkoiselle, matalaraajaiselle koiralle 2o2o-asento voi olla epämieluinen/haasteellinen, minkä takia Aavakin ehkä sitä karttoi

Vielä toistaiseksi joudun alastulossa hieman varmistamaan ja "vetämään nenästä" Aavaa. Joka treeneissä meillä ei ole kontakteja ja siksipä tuloksien näkyminen voi viedä jokusen tovin. Onneksi kevät ja kesä on tulossa ja pääsen pian virittelemään omatekoiset kontaktit kotikodon takapihalle.

Kuumumiseen puututtava tarkemmin ja herkemmin

En koskaan pääse tästä ongelmasta mikäli en ota "kovia otteita" käyttöön. Tarkoitus on alkaa pitämään tiukkaa linjaa siitä, mikä agilityssä on sallittua ja mikä ei. 

Ensiaskeleita asian parantamiseksi olen ottanut tiedostamalla
a) mikä on ongelma
b) mistä ongelma johtuu

Askeleita tarvitaan lisää, jotta päästään päämäärään. Tästä lähtien, jos koira näyttää kuumumisen merkkejä, yrittää paimentaa/komentaa näpsimällä tai haukkumalla: tekeminen LOPPUU siihen.

Muistakaa siis sivusta meidän menoa seuraavat muistuttaa asiasta, jos itse yritän katsoa läpi sormien tai en itse tajua puuttua asiaan.

Superpalkkaa putkille ja kepeille

Vaikka putket ja kepit ei enää sinällään ole todellinen ongelma, tarvitsee ne vahvistusta ja paljon lisää treeniä. Putkista nimenomaan mutkaputket, joille lähettäessä joudun ohjaamaan hirttämällä. Lisäksi (mutka)putkille irtoaminen aiheuttaa ohjaajalle välillä harmaita hiuksia. Suorat putket ja putket muuten useimmiten sujuvat ongelmitta.

Kepit sujuvat jo varsin hyvin. Radanosana ne pitää ohjata edelleen pelkästään oikealta puolelta. Irrallisena esteenä ne menee ihan ok myös "väärältä" (vasemmalta) puolelta ohjatessa.

Tarkoitus olisi saada näille mahdollisimman paljon treeniä yksittäisinä esteinä käyttäen palkkana naksutinta ja superpalkkaa, joka poikkeaa tavanomaisesta.

***
Jottei meno menisi liian totiseksi, loppukevennyksenä video Aavan syömisen jälkeisestä rutiinista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti