5.1.2017

Tavoitteet 2017

Vuoden vaihduttua on taas aika miettiä tavoitteet tulevalle vuodelle ja tarkistettava kuinka ne viime vuonna täyttyivät. Tavoitteiden asettaminen tälle vuodelle poikkeaa edellisvuosista, sillä ainakin vuoden ensimmäinen puolikas tulee mitä todennäköisimmin olemaan hiljainen koiraharrastusrintamalla. Tällä kertaa ajattelin laatia tavoitteet hieman yleisemmällä tasolla (ehkä myös enemmän itselleni) enkä niinkään koirakohtaisesti. Toivotaan, että oma elämäni hieman rauhoittuisi viimeistään kesän koittaessa ja päästäisiin taas koiramaisiin touhuihin käsiksi.

Ihan aluksi pari sanaa yhdessäolosta koirien kanssa. Vaikka tämä nyt meneekin vähän ohi aiheen, niin mielestäni yhdessäolon tärkeyttä ei voi liikaa korostaa. Miksi haluan tästä mainita tavoite-postauksessa on se, että itse pidän kyseistä asiaa tavoittelemisen arvoisena. Minulle on tärkeää, että pystyn viettämään aikaa mahdollisimman paljon koirien kanssa. Eräänlaiseksi tavoitteeksi yhdessäolemisen ja siitä nauttimisen ajattelinkin asettaa. 
Kuulostaa ehkä typerältä, että koiranomistaja asettaa itselleen tällaisia tavoitteita. Yhdessäolohan on lähes itsestäänselvyys, kun koirien kanssa ollaan tekemisissä. Toistan koko ajan itseäni, kun vatvon postauksesta toiseen sitä, että eläminen koirien kanssa tulee jäämään vähälle seuraavien kuukausien aikana. Vähäistähän se on tähänkin asti ollut asumisjärjestelyiden ym. takia, mutta nyt vielä vähäisempää. Siksi toivonkin, että enää tämän kevään jälkeen minun ei tarvitsisi näitä asioita miettiä ja käsitellä tällaisessa mittakaavassa, ja että elämä alkaisi asettua raiteilleen opintojen lähestyessä loppuaan.

Viime vuodelle laatimani tavoitteet olivat seuraavat
Aava 2(3)-luokkaan
Kakkosiin asti päästiin. Nousunolla pamahti vuoden toisista kisoista helmikuussa. Kakkosluokassa kisattiin karulla hylkyprosentilla. Kuudesta virallisesta startista saatiin vain yksi tulos, joka sekin ruma yliaikavitonen.
Aavan kisauran todennäköinen päättäminen onnistumiseen
Onnistuminen tai ei, niin ainakin palkinnoille päästiin vikoissa virallisissa kisoissa.
Toinen laji agilityn rinnalle
Ehkä tänä vuonna voisi jotakin kaavailla.

Innalle näyttelyreissuja ja hirvikontakteja
Inna pyörähti kerran pentuluokassa, jonka jälkeen jäimme odottelemaan sirriäisen kasvua ja kehittymistä. Pieneksi se taisi jäädä, joten näyttelytähtiyttä mietittävä uudemman kerran.
Hirvityöskentelyä se pääsi harjoittelemaan, mutta varsinaiset kontaktit taisivat jäädä toteutumatta. Herkästi se juoksentelisi teitä pitkin lällättäen ohjaajalleen ja keskittymättä olennaiseen.

Aksulle pitkää ikää ja mukavia eläkepäiviä
Täysikymppi tuli täyteen ja terveitä vuosia toivotaan vielä paljon lisää. Vielä ei näyttäisi ikä miestä painavan.

Moonalle lisää hirvikontakteja + valioituminen
Kuulemma ensimmäinen syksy yli 20 vuoteen, jolloin isäni ei osallistunut kokeisiin palkintotuomarina tai koiranohjaajana. Kiirettä piti myös hirvenmehtuun suhteen, mutta muutama kontakti sille kertyi.

Kaikille koirille terveyttä
Kaikki pysyneet terveinä lukuun ottamatta Aavan hampaan poistoa ja roskaa sen silmässä.  

Vuoden 2017 tavoitteet
• Aavalle eläkelaji tms.
• Agilitytoiminnassa mukana oleminen
• Seura- ja koirayhdistystoiminnassa mukana oleminen
• Kouluttautuminen ja luennot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti