30.6.2016

Silmiesi tähden

Jotta elämästä ei tulisi liian tylsää, järjesti pikku-tyty jälleen itselleen eläinlääkärireissun. Tiistai-aamuna (28.6.) heräiltiin normaalisti, mutta hetken Aavaa tuijoteltuani huomasin, ettei kaikki ole kunnossa.

Se siristi oikeaa silmäänsä ja välillä piti sitä kokonaan kiinni. Silmä punoitti ja kolmas- eli vilkkuluomi oli selvästi esillä. Koetin varovasti sitä pyyhkiä haalealla, keitettyllä vedellä kostutetulla vanulapulla. Siitä ei ollut apua. Aava oli vaisu ja vetäytyi kevythäkin suojaan eikä suostunut leikkimäänkään.

Ensin ajattelen, että seurailen tilannetta, mutta kun tilanne ei muuttunut ja huoli yltyi, soitin ellään. Aika saatiin samalle iltapäivälle. Aava marssi reippaasti sisälle ellään ja jaksoi odotella mallikkaasti, mutta tutkimushuoneessa tajusi, ettei se ollutkaan niin hyvä ajatus. Aava on kehittänyt eläinlääkärikammon, koska siellä aina tapahtuu jotakin ikävää. Pieni kun on joutunut niin valitettavan monesti hoidettavana käymään.

Ellä tutki silmän, värjäsi sen fluoresiinillä ja laittoi puudutustipan. Silmän sisänurkasta värjäytyi neulankärjen kokoinen pieni piste. Pumpulipuikolla silmästä saatiin pois roska, joka ei todennäköisesti olisi sieltä itsekseen lähtenyt. Aava sai antibioottitippakuurin ja samalla varattiin viikon päähän kontrollikäynti. Lisäksi juteltiin ellän kanssa hammashuollosta, johon mennään kunhan hieronnat ovat pois alta.

Tipat lähti nopeasti auttamaan ja silmä oli jo seuraava päivänä parempi. Tipat on saatu laitettua, vaikka välillä tippapulloa pitää juosta karkuun. Aava myös haluaisi hangata silmäänsä tipanlaiton jälkeen kaikin keinoin. Tarkalla vahtimisella ja kieltämisellä hetken aikaa tipan jälkeen Aava on pysynyt kurissa ja tippa kerennyt vaikuttaa.

Ihana nähdä, miten Aava on taas silmin nähden virkeämpi ja eloisampi, kuin tiistai-aamuna. Toivottavasti selvitään nyt tällä hoidolla ja kontrollissa kaikki olisi ok.

1 kommentti:

  1. Ääää voi Aava. Kyllä se ny järjestää harmaita hiuksia :D

    VastaaPoista