4.9.2014

Epiksistä opiksi

Muutaman viikon takaisissa epiksissä petyin hieman suoritukseemme kisaavien radalla. Olin ihan äimänä, miten putketkin on niin vaikeita suoritettavia. Toki tiedostin jo ennen radalle lähtöä, että putkeen lähettäminen ulkokaarteen puolelta saa Aavan epävarmaksi. Se oli vaikeaa myös silloin, kun treenattiin vakituisesti. Rata sisälsi kuitenkin myös sisäkaarteen puolelta lähetettäviä putkia, mutta nekään ei ottaneet onnistuakseen. Höh.

Toinen asia, jonka pitäisi olla meille selvää kauraa ei sitä ollutkaan. Takaakierrot. Oman liikkeeni pysähtyessä Aavakin pysähtyy ja alkaa komentaa. Se kyllä loppujen lopuksi kiertää esteet 5-10 sekunnin paikallaan komentamisen jälkeen... Lisäilen videota jahka sen saan iskän puhelimesta ulos. :)

Päätin ottaa nämä kaksi kotiaksan treenilistalle. Muutamana iltana olen naksuttimen kanssa ottanut putkea ja takaakiertoja ja ne ovat kuin ovatkin palautuneet mieleen. Putkiin irrotaan nyt tosi hienosti entiseen verrattuna (lue ei tarvitse viedä ihan putken suulle asti). Ulkokaarteesta ohjatessa putkeen oikein singahdetaan. Jes!

Noiden lisäksi virittelin takapihalle kepit, joita on suoritettu koko ajan edistyen. Tietenkään vielä ei läheskään voi puhua mistään ammattilaistason pujottelusta, mutta hiljaa hyvä tulee ja jospa mekin jonain päivänä päästäis esittelemään nopeeta kepittelyä.

***

Huomasin yhtenä päivänä miettiessäni agilityssä käytettyjä ohjaustekniikoita, että olin unohtanut lähes kaikki ohjaustekniikat pois lukien tietysti valssit, persjätöt, takaaleikkaukset, jaakotukset ym. perustekniikat. Eikun juutuuppi auki ja palauttelemaan mieleen, mitenkä esimerkiksi se saksalainen tehtiinkään. Sieltäpä ne äkkiä avautuikin ja huomasin tuon tuosta tokaisevani "ainiin!"

Suurimpana syynä tälle aksa-hössötykselle on tietysti koko ajan lähestyvä comeback treenikentille. Jollakin tapaa selvästi jännitän, koska tulossa on kuitenkin on meille uusi seura, treeniympäristö, koutsit jne.. Viime silauksen jännitykselle antaa tietysti lähes kokonaan aksaton 1,5 vuotta. Tämän takia olen halunnut muistutella meille molemmille mitä agility on.

Olen kuitenkin varma, että me tullaan pärjäämään treeneissä, vaikka tietysti hankaluuksiakin saattaa välillä olla. Ne kuuluu kuitenkin asiaan, tylsäähän se ois jos aina kaikki menis niinku Strömsössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti