12.10.2016

Hirveä hammaslääkäri

Syyskuun puolivälissä käytin Aavan hammashuollossa, sillä suu oli mennyt hirveään kuntoon. Hammaskiveä kertyy turvotetun ruoan syömisestä eikä luonnollinen puhdistaminen onnistu, kun luut ovat pannassa. Lisäksi P4 oikealta oli lohjennut ytimeen asti ja se poistettiin.


Loistopalvelua saimme jälleen luottoklinikaltamme. Torstaina käytin Aavan tarkastuksessa ja toimenpideaika saatiin jo seuraavalle päivälle. Eläinlääkäri selitti taitavasti ja ymmärrettävästi maallikolle mitä tuleman pitää, joten luottavaisin mielin jätin Aavan heidän käsiinsä.
Aavan aika oli puoliltapäivin, mutta koska koulu sotki suunnitelmia, vein Aavan jo heti aamusta klinikalle ja koulun jälkeen hain tokkuraisen pikkupotilaan.

Toimenpiteen jälkeinen ilta meni anestesiatokkurasta toipuessa, mutta jo seuraavana päivänä Aava alkoi olla oma itsensä. Mukaan klinikalta Aava sai antibiootti- ja tulehduskipulääkekuurin, jotka menivät kuin huomaamatta juustokääröjen sisässä. Suu oli ymmärrettävästi kipeä muutaman päivän ajan, mutta parantui hyvin. Sulavat ompeleet irtosivat eikä apuja irtoamiseen tarvittu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti