6.5.2015

The 11-haaste

Kiitämme Paimenlaumaa the 11-haasteesta! 

1. Millainen on mielestäsi onnistunut treeni?
2. Kuinka koirasi palkkautuu?
3. Millaisella vaatetuksella useimmiten lenkkeilet?
4. Suositko aktivointileluja -tai pelejä?
5. Mikä on paras koiriin liittyvä tuotehankintasi ikinä?
6. Jos saisit ilmaiseksi minkä tahansa koiriin liittyvän tuotteen/koulutuksen, mikä se olisi?
7. Kuinka koirasi matkustaa?
8. Missä voisit mielestäsi kehittyä koiranomistajana?
9. Onko koira koskaan purrut sinua?
10. Pidätkö koiraasi paljon vapaana?
11. Mitkä ovat koirasi ulkonäön heikkoudet ja vahvuudet?

1.  Hyvänmielen treeni, jossa sekä koiralla että omistajalla on hauskaa,  ja että koirakon yhteistyö toimii. Treeni, jonka jälkeen ei voi muuta, kuin hymyillä.

2. Nameilla. Mitä parempi herkku, sitä tyytyväisempi koira. Toki myös kehut on tärkeässä roolissa, mutta ensijainen palkka on nami. Agilityssä käytössä on erikoisherkut, joita ei muulloin juurikaan tipu: kinkkua/nakkeja/juustoa/lihapullia pilkottuna.

3. Vuoden ajasta ja säästä riippuen. Syksy, talvi ja kevät mennään tuulipuvun housuilla, softshellillä, trikoopipolla ja lenkkareilla. Kesällä sitten kevyemmin sortseissa ja t-paidassa tms.

4.  Aavalla on pari aktivointilelua. Perus-Kong on nykyisin liian helppo, mutta synttärilahjaksi saamaansa aktivointiluuta järsii mielellään.

5. Jaa-a.. Vaikea miettiä yhtä, joka ois ylitse muiden. Sanoisin, että agilityesteet, mutta ne ei varsinaisesti ole tuotehankinta, koska itse tehdyt ja tarvikkeetkin on "ylijäämää". 

Sanotaan vaikkapa kuljetushäkit (metalli ja kevyt). Niistä on korvaamaton apu kuljetuksen lisäksi myös treeneissä, näyttelyissä ja kisoissa tms. Aavan Pomppa on myös ollut mielestäni hyvä hankinta, vaikkei käyttäjä siitä itse kovin pidäkään.

6. Agilitykoulutus!

7. Pääsääntöisesti häkissä/koiraverkon takana auton takakontissa. Lyhyemmillä, muutaman kilometrin matkoilla Aava mielellään istuu etu- tai takapenkillä kurkkien samalla ikkunasta maisemia. Monesti et ehdi itse autoon, kun jo innokas matkustaja odottaa. Varmistaa tällä tavalla sen, ettei häntä vahingossakaan unohdeta.

8. Olen tehnyt virheitä, joita en tule toistamaan seuraavan koiran kohdalla. Joissain asioissa olen antanut liikaa periksi pentuaikana ja sehän on tietysti kostautunut nyt myöhemmin. Ärsytyskynnykseni on välillä erittäin matala, josta erityisesti Aava kuumuu ja siinäpä sitten molemmat komennamme toisiamme yhtä aikaa.

9. On. Koskaan ei kuitenkaan pahasti. Ollessani neljävuotias oli edesmennyt labradorimme oli innokas pentu, joka päätti keskenään pihalla ollessamme napata muutaman naskalin jäljen ranteeseeni. Pintanaarmuja pahempaa ei kuitenkaan käynyt, eikä koirapelkoa jäänyt.

Muutamat mustelmat on pohkeisiin tullut Aavan paimennusyrityksistä. Onneksi tuostakin tavasta on päästy pois, toisinaan enää lahkeet/kengät kiinnostaa *koputtaa puuta*

10. Hirvikoiria riistavietin takia luonnollisestikin vain irtipitoaikana metsässä. Aava on hihnassa lähinnä kaupungissa ollessa, yleisillä paikoilla, kotikotona yleisillä teillä lenkkeiltäessä, muuten suurimmaksi osaksi vapaana.

11. 
Aksu
Omaa silmää miellyttävä koko, väri ja yleisilme. Voisi olla hieman kookkaampi ja jykevämpi.

Aava
Kaunis ilme ja persoonallinen ulkomuoto. Saisi olla himppu jykevämpi kokonaisuudessaan, etuosa paremmin kehittynyt ja kyynäret tiiviimmät.

Moona
Kaunis, vaaleanharmaa väritys. Pää on epätyypillinen "lanttupää".

Laiskuuttani heitän haasteen vaan muutamalle blogille, mutta muutkin saa vastata oman mielenkiinnon mukaan!

Kirsula
Otso ja Etta 
Länsigöötanmaanpystykorva Aslak

1. Minkä rotuisen koiran ottaisit, jos et saisi valita nykyisiä rotujasi?
2. Miksi juuri se rotu?
3. Mitä lajeja haluaisit kokeilla koirasi kanssa?
4. Millainen on/olisi unelmien koira?
5. Mitä lajeja olet koko koirahistoriasi aikana kokeillut?
6. Miten ruokit koirasi?
7. Minkä ikäinen olit hankkiessasi ensimmäisen koirasi?
8. Pelottavin koiriin liittyvä muistosi?
9. Entä paras?
10. Kuka tai mikä sai kiinnostumaan koirista?
11. Millainen on tyypillinen päiväsi koirien kanssa?

1 kommentti: